Duac

Glömde nästan att jag skulle berätta om produkten som kompletterar Neostrata-serien, men här kommer inlägget! Den heter Duac och det är en gel som man lägger på problemområden (man kan alltså lägga den på hela partier i ansiktet, inte bara på enskilda finnar) för att få bort finnar. Man använder den efter rengöring men innan fuktkräm. Man ska dock bara använda den en gång per dag, annars blir det för mycket för huden eftersom det är en väldigt stark produkt. Första gångerna får man prova försiktigt så inte huden blir för irriterad. Min blev faktiskt det; jag blev röd och det kliade och mina ögon blev svullna de första gångerna, men sen vande jag mig och nu funkar det hur bra som helst. Visserligen är den fortfarande uttorkande, men den ska ju torka ut finnarna och dessutom så blir det bra när man lägger på fuktkräm över.
 
På mig har Duac tillsammand med Neostrata funkat jättebra! Min hy har blivit såå mycket finare och många finnar har försvunnit. Jag får inte stora finnar alls lika ofta och jag tror nästan, utan att veta säkert, att Duac har gjort det största jobbet. Lägger man på det här på en finne så är den borta efter några dagar, och det värsta har lagt sig över natten. 
 
Även fast jag ska sluta med Neostrata så kommer jag fortsätta med den här, för jag tror att denna produkt kan hålla min hy fin. Finns på apotek och tror den kostar mellan 150-190 kr. Kan rekommendera den om du har problemhy och inte är allt för torr, men prova först ett tag så du inte fortsätter reagera mot den.

Ansiktssmink igen! Yay!

Youngblood Mineral Primer, Garnier 5 Sec Perfect Blur, Sheercover Lip-to-Lid Highlighter, elf Personal Blend Foundation, L'Oréal Paris Nude Magique CC Cream.
 
Om ni läste mitt Neostrata-inlägg så vet ni att hudterapeuterna sa åt mig att inte använda några andra produkter i ansiktet än min Exuviance-foundation. Men jag hade bestämt mig för att använda lite annat efter jul i alla fall, när rengöringsgrejerna antagligen snart är slut. Dock fick jag en kommentar häromdagen av en läsare som tyckte att det hela verkade som ett försäljningsknep, och det kan jag hållla med om. Jag fick mig en liten tankeställare av kommentaren, och bestämde mig för att prova med lite annat smink även fast jag fortsätter med Neostrata. Bara för att det är kul och för att se om min hy ändå håller sig fin.
 
Så idag provade jag alltså, och jag använde nästan alla produkter på bilden och det kändes bra! Än så länge är min hy fortfarande fin och jag kommer uppdatera om ifall den ändras. Dessutom har jag ju inte kunnat skriva så mycket om just ansiktsprodukter tidigare men nu när jag har börjat använda det så kommer jag självklart berätta vad jag tycker om det jag testar. Så antagligen kommer det inlägg om de här produkterna inom kort!

L'Oréal Paris Conditioning Spray

Kan tipsa alla om att använda ett balsamsprej efter duschen för att håret ska bli så enkelt som möjligt att reda ut. Jag använde det inte förut för jag tyckte inte direkt att jag behövde det, men när jag väl testade så insåg jag hur bra det var. Det är väl inte någon radikal skillnad, men jag tycker att det blir lättare att borsta igenom håret när man har duschat (och jag vet att man inte ska borsta det när det är blött, men det blir så tovigt annars!). 
 
Det jag använder kommer från L'Oréal Paris och heter Conditioning Spray Nutri-Gloss Light. Det är visserligen det enda balsamsprejet jag har testat, men jag gillar det! Det luktar väldigt gott och som jag sa så blir håret lättutrett. Vet inte riktigt vad det kostar, men det kan inte vara mer än 100 kr. Det är inte säkert att jag kommer köpa ett balsamsprej direkt när det här tar slut, för det är ingen livsnödvändig produkt, men det underlättar!

Nuvarande läppfavorit: Burt's Bees Beeswax Lip Balm

Min absoluta läppfavorit just nu är Burt's Bees Beeswax Lip Balm. Det är min första produkt från Burt's Bees och jag är imponerad, det funkar verkligen superbra! När man applicerar det så blir läpparna skönt kylda, nästan så att det "stick-svider" lite fast på ett skönt sätt. Efter den känslan blir läpparna bara härligt mjuka, och konsistensen är också perfekt. Det är inte bara jag som har använt det här ordentligt, mitt läppsyl är nog ganska bakteriefyllt eftersom väldigt många lånar det, haha... ;) Men det bevisar ju bara hur bra det är!
 
Just mitt läppsyl är i mintdoft, och det tycker jag faktiskt är väldigt fräscht även om jag inte brukar välja mint. Men det finns andra dofter också. Tror det kostade runt 40 kr och det är så värt det! Kan definitivt rekommendera det!

Parfymfavoriter Höst/Vinter 2013

När det är höst och vinter så byter jag gärna dofterna till lite tyngre och "vintrigare", för att det känns bäst så helt enkelt. Dock är det klart att jag ibland kan använda en somrig parfym mitt i vintern, men oftast har jag mina särskilda höst-och vinterparfymer. Tänkte visa min favoriter just nu (kan ändras snabbt) och försöka beskriva dom också. De kommer inte i någon särskild ordning, utan jag gillar alla:
 
Escada Cherry In The Air

Jag erkänner; det här är Escadas sommardoft... Men jag tycker faktiskt den har ett djup i sig, den är liksom lite tyngre även fast den doftar bär, så jag tycker den funkar även när det är kallare ute. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva den men den luktar helt fantastiskt och är en sån där doft som jag har svårt att hålla mig undan från, haha! Har skrivit flera inlägg om den här, men det blir ju ofta så med sakerna man gillar mest.
 
Laila Bagge Rock Romance

Något otippad doft för mig, fick den i present och jag tror nog inte jag skulle valt den själv men jag älskar den! Den luktar verkligen otroligt gott och lite mer moget än många andra parfymer. Den är också lite tyngre och nästan lite bärig, så den passar perfa nu!
 
Ralph Lauren Cool

Den här parfymen fick jag av en kompis, och samma sak med den här: jag hade nog inte gått och köpt den själv men nu tycker jag verkligen om den! Den är inte alls den typen av parfym jag brukar använda, inte sådär söt och tjejig utan snarare lite unisex. Inte maskulin, men man känner sig inte som den där typiska tjejiga tjejen när man bär den. Jag gillar den känslan ibland, och även fast den är mer fräsch än söt så har den lite sött i sig.
 
Puma Flowing

Den här doften är riktigt svår att beskriva, men ni kanske förstår om jag säger att den inte är jättefrisk som en sommarparfym utan lite mer instängd (fast på ett bra sätt såklart!)? Den är ganska söt, fast inte på det typiska sättet. Den här parfymen har blivit lite bortglömd ett tag, men nu har jag kommit på hur gott den luktar och börjat använda den mer. Det brukar bli så med parfymer för mig. ;)
 
Har ni några favoritparfymer nu på hösten/vintern?

Isadora Wanties ur Shine Bright

 
 Någon mer som har spanat in Isadoras vinterkollektion Shine Bright? Det finns en "varm" del av den, och en "kall". Jag brukar för det mesta gilla varma färger bättre, men av någon anledning så har jag fastnat totalt för de kallare produkterna i den här kollektionen. Det första jag kände ha-begär för var läppglanset, men sen insåg jag hur fina de andra produkterna också var! Antar att jag blev mest sugen på de kallare färgerna för att jag redan har så mycket varmt. 
 
Isadora Moisturizing Lip Gloss 39 Pink Diamond

Egentligen brukar jag inte använda kalla färger på läpparna så ofta, men jag blev så himla sugen på att börja med det när jag såg den här frostigt ljusrosa nyansen. Såå fint!
 
Isadora Eye Shadow Quartet 93 Pink Smoky Eyes

Det finns en palett med varma färger också, men den lockar mig inte så mycket eftersom man redan har bruna och gråa färger. Den här tycker jag ser mycket mer spännande ut, och även här är färgerna sådär frostiga, mmh! Tror man kan göra lite mer färgglada looker med den här, även fast man kanske kommer kombinera med mer naturliga skuggor ur andra paletter.
 
Isadora Twist-up Eye Gloss 01 Oyster

Också här finns ett brunt alternativ, men det tyckte jag kändes lite tråkigt. Den här färgen däremot ser såå himla fin ut! Sådär perfekt lila-metallic. Tänk vad fint att använda den här som bas för den lila och mörkaste skuggan i paletten, ååh!
 
Isadora Perfect Moisture Lipstick 130 Rose Chrome

Det här läppstiftet är jag inte säker på att jag ska önska mig i julklapp (som jag ska göra med de andra) men det är fortfarande en väldigt fin, ljus rosa färg. Tror det här skulle passa perfekt under läppglanset för att verkligen få till den där kalla, snygga looken!

Isadora Nagelfil

Tänkte tipsa om ett riktigt bra tillbehör till naglarna! Det kommer från Isadora och är en glasfil, som funkar såå bra. Med vanliga filar kan jag känna att man måste jobba väldigt länge för att få ner naglarna, men med den här går det på ett kick! Kan inte riktigt beskriva känslan, men den känns rejäl på nåt sätt. Det går fort att fila bort det man inte vill ha kvar och den känns skonsam mot nageln också. Vet inte riktigt vad den kostar (eller om "originalet" ser ut så här) eftersom jag fick den på köpet när jag köpte andra produkter från Isadora. Men skulle tro att den kostar runt 80 kr, och tycker definitivt den är värd att kolla efter!

Min hudvård: Neostrata - serie mot aknehy

Jag har ju pratat flera gånger om att jag använder en serie som heter Neostrata, men jag har ju aldrig direkt berättat vad det verkligen är för nåt. Så det tänkte jag göra nu! I min stad finns det på ett ställe som heter Hudläkarna, och man får först prata med en hudläkare som bedömer vad man behöver för produkter och sen kan man köpa dom. Jag har använt Neostrata i cirka ett halvår och jag har verkligen sett stor skillnad! Min hy har blivit såå mycket finare, här är produkterna jag använder:
 
Neostrata Clarifying Facial Cleanser, 299 kr/ 200 ml

Gel-rengöring som är dryg och riktigt bra. Dock kan man känna sig lite torr efter att man tvättat sig, men det blir bättre när man använder kräm efteråt.
 
Neostrata Sheer Hydration SPF 15, 399 kr/ 50 ml

Dagkräm med SPF 15, vilket är jättebra. Ingen produkt ur Neostrata-serien är superåterfuktande eftersom syftet är att torka ut finnar, men den här tycker jag är mest återfuktande. Mer än nattkrämen konstigt nog.
 
Neostrata Ultra Smoothing Cream, 399 kr/ 40 g

Nattkrämen i serien är den här, och den är som sagt inte lika mjukgörande som dagkrämen men den återfuktar ändå tillräckligt så man inte känner sig torr efter rengöringen.
 
Neostrata Spot Treatment Gel, 189 kr/ 15 g

Det här är en punktbehandling som man använder på enskilda finnar för att få dom att försvinna. Tycker det funkar rätt bra, finnarna är borta efter några dagar.
 
Som ni kanske såg på priserna, så är det lite dyrare men produkterna är dryga och riktigt bra, så det jämnar ut sig. En tråkig sak med serien är att man inte kan använda nåt annat i ansiktet, inget puder, rouge eller ansiktsvatten till exempel. Dock kan man köpa till vissa specialprodukter som passar med serien, till exempel en foundation från Exuviance som jag har. Men jag har bestämt mig för att sluta med Neostrata efter jul och se om resultatet är kvar, för det har verkligen gett resultat! Dock kan jag inte säga vilken produkt som gjort jobbet bäst, eftersom de tillsammans har gett bra resultat.
 
Det blev ett ganska ångt inlägg, och jag vill berätta om en till produkt som kompletterar serien men det får bli i ett annat inlägg. Om jag hittar några bra bilder kanske jag kan visa en före-efter-bild för att ni ska få se hur fin min hy har blivit. :)
 

Waterclouds Volume Schampoo

Visserligen har jag köpförbud, men jag måste ju ändå köpa nödvändigheterna eller hur? Jag behövde i alla fall ett nytt schampo, så det fick bli ett från Waterclouds som min frissa rekommenderade. Tror det kostade 140 kr ungefär. Det är ett volymschampo, alltså ska det ge håret mer volym och det är för fint och tunt hår vilket är ungefär det jag har. Jag är inte jätteinsatt i schampo-världen, så jag har aldrig provat det här märket förut.
 
Har använt det en gång nu, och det kändes bra. Kommer säkert skriva nåt mer om det sen när jag provat det fler gånger! :)

Lush Sweetie Pie Dusch Jelly

Den här Dusch Jellyn från Lush fick jag nån gång i slutet av sommaren, och jag har inte använt den förrän idag (!?). Det beror faktiskt på att jag har haft så himla många shower gels på en gång, så jag har helt enkelt inte haft tid.
 
Idag provade jag den i alla fall, och herregud vad rolig den är! Den är dallrig och mjuk och slajmig och jättekul! Kanske liite svår att "smörja in" kroppen med i duschen, men det kan det vara värt. Luktar jättegott gör den också! Nu har jag ju bara använt den en gång, så jag kommer självklart återkomma ifall jag ändrar uppfattning om den men än så länge tycker jag absolut om den! :)
 
(Kolla förresten texten på översta bilden, HAHA!)

(Går)dagens look: Simple Black

 
Ibland känner jag för att göra nåt litet extra med sminket till skolan, brukar nämligen inte sminka mig så mycket. För att det inte ska bli för mycket så har jag gärna en vanlig svart eyeliner utan några färgstarka skuggor till, och bara något enkelt till läpparna.
 
Produkter jag har använt:

Ansikte:
 
Exuviance Skin Caring Foundation
e.l.f. Corrective Concealer
 
Ögon:

TCW Eye Shadow Palette
Lumene The Colours I Love Makeup Kit
Be a Bombshell Onyx Eyeliner
St:Michael Classics Kajal
Isadora Inliner Kajal Blonde
Maxfactor Masterpiece Max Mascara
+ ögonbrynspenna från tidning
 
Läppar:

Lip Smacker Coca Cola Lipgloss
 
 

Läppfix

Nu blir det snart lite läppfix för mig, eftersom man ju tyvärr lätt blir torr på hösten och vintern. Har märkt att skinnet på mina läppar har börjat flagna. :/
 
Jag använder Lush Bubblegum Lip Scrub och The Body Shop Chocomania Lip Butter efteråt. Man får riktigt mjuka läppar av båda plus att man kan äta läppskrubben, kan rekommendera dom!

Benefit Wanties

  • CORALista Box O' Powder, 196 kr
  • Boi-ing Concealer, 140 kr
  • Dallas Box O' Powder, 196 kr
  • High Beam Highlighter, 182 kr
  • They're Real! Mascara, 161 kr
  • The POREfessional Primer, 210 kr
  • Hoola Bronzing Powder, 196 kr
  • Fakeup Concealer, 168 kr
 
Priserna är tagna från Benefits hemsida.

 


Real Techniques Core Collection

 
 
 

 
 
Jag har varit sugen på att skaffa Real Techniques Buffing Brush ett tag, och insåg att det tyvärr inte går att köpa den enskilt. Men jag hittade den i setet Core Collection! Där i får man alltså Contour Brush, Pointed Foundation Brush, Detailer Brush och Buffing Brush. Tycker kitet verkar riktigt bra, och om jag ändå vill ha buffing brush så varför inte prova några fler borstar från Real Techniques? Alla känns användbara, så därför ska jag önska mig det i julklapp. Hoppas verkligen jag får det, för jag har hört mycket bra om märket!

NOTD: Isadora Beetle Green

Hmm, inte de bästa bilderna... Jaja, idag har jag målat naglarna med Isadoras superfina färg Beetle Green! Det är en jättefin, mörkgrön färg medd skimmer i, perfekt nu till vintern. Som ni ser på bilden längst ner så ser det nästan lite svart ut i dåligt ljus. 
 
Älskar verkligen den här färgen, men tyvärr var det limited edition förra vintern så den finns inte att köpa längre. Dock finns det säkert många liknande färger! :)
 
Måste bara säga att om ni målar naglarna; gör inte samma misstag som jag och kör en stor klump lack i håret. Inte att rekommendera. Slutade med att min kompis fick stå med mig i badrummet och dränka mitt hår i nagellackborttagning...

Smörj in dig!

 
Nu när det faktiskt börjar bli vinter (sad but true) så blir de flesta av oss torrare lättare. Jag själv har märkt att om jag inte smörjer in mig efter duschen så får jag en lite obehaglig torr, stickande känsla som inte är så skön direkt. Mitt tips mot att bli torr är enkelt: smörj in dig varje gång du duschat! Det kommer kännas mycket skönare efteråt, då kan du liksom fokusera på annat än att huden är stram och oskön. ;)

Här ovan ser ni lite tips på body lotions i olika prisklasser, jag har inte provat alla men jag kan verkligen rekommendera Crabtree & Evelyns Avocado Body Lotion, den är superbra!
 
  • Yves Rocher Vanilla Gold Shimmering Body Lotion Limited Edition, 85 kr
  • Kicks Clean Laundry Body Lotion, 69 kr
  • Naomi Campbell At Night Bodylotion, 125 kr
  • Weleda Citrus Body Lotion, 169 kr
  • I Love... Strawberries & Milkshake Bodylotion, 69 kr
  • Burt's Bees Milk & Honey Body Lotion, 149 kr
  • Crabtree & Evelyn Avocado Body Lotion, 169 kr
  • Taylor Swift Wonderstruck Bodylotion, 215 kr
 
 
 
 
 

The Body Shop Adventskalendrar 2013

 
 
Har ni sett att The Body Shops adventskalendrar för i år har kommit ut? De finns som vanligt i tre varianter:
  • Luxury, 800 kr (värde 1205 kr)
  • Deluxe, 1000 kr (värde 1555 kr)
  • Ultimate, 1200 kr (värde 2495 kr)

Som de andra åren så kommer en del produkter vara fullsize, en del provförpackningar. Men de dyrare kalendrarna innehåller såklart fler fullsize än den billigaste. Jag hade Ultimate förra året, och det var jätteroligt att "lära känna" The Body Shop lite bättre. Sen är det klart att man får en del grejer man kanske inte skulle gått och köpt annars, men då kan man ju hitta nya favoriter. Dessutom räcker produkterna sjukt länge; jag har fortfarande kvar en del!
 
Så om du inte vet vad du ska önska dig i julklapp, kan du ju alltid önska dig en sån här kalender i tidig present? :)

Alldeles för snäll frissa :)

 
Usch, min frissa är alldeles för snäll; min pappa var och klippte sig och hon skickade med några prover på schampon från Schwarzkopf bara för att hon vet att jag älskar att prova produkter. Så snällt, tack så jättemycket ifall du läser! 
 
Alla är för olika "hårtyper", ett är för normalt till torrt hår, ett för skadat hår och ett är för färgat. Jag har använt det för normalt till torrt en gång, och det verkar bra. Skummade mycket vilket i princip är ett måste för mig haha! Färgat hår har jag ju inte nu, men kommer självklart använda det schampot ändå. Det för skadat hår tänkte jag använda nån gång när jag vill ha mer återfuktning, och använda en hårmask efteråt så mitt hår blir riktigt ompysslat. :)
 

Månadens Tomma: Oktober

 
Lite sent kommer min empties-video för oktober upp! Dock har jag inte gjort en sån här video på läänge, så de här produkterna har jag sparat på mig under flera månader. Ska försöka göra dom lite oftare! ;)

Bäriga Läppar

 
Det kan ju inte bara vara jag som blir sugen på mörka, bäriga och röda nyanser på läpparna nu när vintern närmar sig? Just den här sortens färger är en stor trend i höst och vinter, och jag förstår varför. Det är såå snyggt! Dock kan jag tycka att det är lite svårt att bära upp, men lyckas man med det är det hur snyggt som helst. Alla nyanser av rött är riktigt härliga, allt ifrån klarrött till mörkt rödrosa till vinrött på gränsen till brunsvart. Tänkte dela med mig av lite tips för att lyckas med läppstiftet:
 
  • Glöm inte att återfukta ordentligt innan!
  • Använd läppenna för längst hållbarhet, och inte bara i kanterna utan över hela läpparna. Detta intensifierar färgen också.
  • Lägg på läppstiftet med en pensel, då kan du liksom arbeta in det i läppen mycket bättre, och det blir lättare att inte måla utanför. Det här kan du också göra om du inte vill att läppstiftet ska vara lika färgstarkt som det ser ut i hylsan!
  • Lägg gärna på ett puder ovanpå om du vill ha det matt, då håller det sig längre.

Namn på läppstiften på kollaget:
 
  • Isadora Perfect matt Lipstick Deco Rose, 119 kr
  • MAC Lipstick Diva, 200 kr
  • Viva la Diva Lipstick Hot Tulip, 70 kr
  • bareMinerals Marvelous Moxie Lipstick Call the Shots, 285 kr
  • Chanel Rouge Allure, ca 238 kr

Glossybox Oktober - Video

 
Här kommer min Glossyboxvideo för oktober - Fall Into Beauty! Här berättar jag lite mer om produkterna jag fick, och vad jag förväntar mig av dom. Hoppas ni gillar! :)

Recension: The Body Shop Peppermint Cooling Foot Lotion

Den här fotkrämen från The Body Shop har jag använt hur länge som helst! När jag fick den förra julen använde jag den inte så ofta, men nu har jag använt den säkert flera månader, varje kväll och det är fortfarande en del kvar. Riktigt dryg! Verkligen värd pengarna. Doftar dessutom riktigt milt och fräscht.
 
Som kräm är den inte jättetjock, och den utges inte heller för att vara någon superåterfuktande kräm för de torraste fötterna. Men jag tycker den återfuktar riktigt bra ändå! Kanske inte så att fötterna blir mirakelmjuka, men de blir definitivt lena och mjuka. Den ger en silkesmjuk känsla, om ni förstår vad jag menar? Krämen sjunker in fort i huden och lämnar bara en mjuk, okladdig yta. 
 
Vissa kanske vill ha tjockare krämer, och jag medger att denna inte är den mest återfuktande. Men jag tycker ändå den gör det den säger att den ska göra, och jag älskar känlsan och resultatet av den! Därför får den högsta betyg av mig, trots att den inte är den fetaste krämen.
 
Pris: 125 kr
 
 
 
5 av 5 poäng
 

RSS 2.0