Karmameju Konjac Sponge

Nu har jag äntligen använt denna konjac sponge som jag fick i min Glossybox ett tag, glömde nämligen bort den i början! Men när jag väl började använda den var det kärlek vid första ögonkastet höll jag på att säga, vid första provningen! Det man gör är att blöta upp svampen, och så använder man den tillsammans med sin vanliga rengöring och masserar in den med cirkelrörelser. Det blir som en mild peeling som funkar varje dag. Jag använder den dock bara på kvällen.
 
Jag kan inte säga att jag har sett nån skillnad i min hy än eftersom jag bara använt den i cirka en vecka, men man blir såå mjuk efter användning! Det är en jätteskön känsla, och det känns verkligen som man är rengjord på djupet. Man längtar nästan lite till rengöringen eftersom man vet att det är så skönt med denna! Dessutom tror jag att min hy kommer bli bättre på sikt, om jag anväder svampen regelbundet. Oväntad, rolig grej att få med i Glossybox!
 
 

Dagens look: Smoky Brown

Idag blev det en enkel bas eftersom jag bara skulle stanna hemma med en kompis. Ingen flytande foundation utan endast concealer och foundationpuder. Kändes skönt, jag kanske ska börja använda en lättare bas till skolan också? Ögonen blev mjukt markerade med bruna skuggor ur en ny palett jag snart ska visa er!
 
Produkter jag har använt:
 
Ansikte:

Garnier 5 Sec Perfect Blur Primer
Viva la Diva 3 In One Concealer
E.l.f. Personal Blend Foundation
E.l.f. Beauty-On-The-Go Palette (bronzern)
Wet n Wild Blusher Pearlescent Pink
 
Ögon:

Wet n Wild Cover All Concealer (som bas)
E.l.f. Beauty-On-The-Go Palette 
MAC Femme Fi (som highlighter)
Ljusbrun kajal från tidning
Maybelline The Falsies Volum' Espress Mascara Brown
 
Läppar:

BareMinerals Natural Lipgloss Rosé
 

Vi kommer kunna köpa Baby Lips!

 
Har ni hört att Maybellines hajpade Baby Lips äntligen kommer till Sverige!? Vecka 17 kommer vi kunna köpa dom även här i Sverige, dock vet jag inte var än men jag antar i vanliga affärer som säljer smink, som Kicks och Åhléns? Någon som vet? Jag är i alla fall väldigt excited och kommer säkert köpa minst ett, måste ju se om de är värda all uppmärksamhet! ;)

I min necessär

Nu har jag precis kommit hem från några superhärliga spa-dagar, och jag hade ju självklart med mig en necessär med smink och skönhet! Själv älskar jag att läsa sådana här inlägg, så jag tänkte att nu ska jag med göra ett! Min necessär är från när jag började prenumerera på Solo, och är faktiskt rätt bra. Här har vi produkterna, bara det allra nödvändigaste:
 
Hudvård:
The Body Shop Cranberry Joy Hand Cream: Typ världens mest god-doftande handkräm! Det är denna jag använder för tillfället, så därför fick den hänga med. Den är riktigt bra också, och väldigt liten och smidig att ta med sig.
 
Cheesebrough Klover Vaseline: Har använt det här på läpparna varje kväll i säkert ett år, det är en jättedryg produkt! Försöker nu ta slut på den, men det är ett helt okej läppbalsam.
 
The Body Shop Mango Body Mist: Nyinköpt body mist, och eftersom den är så ny så tog jag självklart med den. Den luktar väldigt gott och fruktigt, och håller bra för att vara en mist.
 
Nivea Pearl & Beauty Anti-Perspirant: Ja, vad ska jag säga? Deon jag använder just nu åkte ju med såklart, vill inte gå utan deo! Älskar doften av den här!
 
Bassmink:
Som sagt tog jag bara med det allra nödvändigaste (vi var bara borta en natt) så skippade primer och bronzer, men resten åkte med.
 
MAC Pro Longwear Foundation: foundation kände jag att jag ville ha, särskilt eftersom vi gick på fin restaurang på kvällen. Tycker verkligen om denna foundation, kanske att jag gör en review på den någon gång!
 
Maybelline Fit Me Powder: för att sätta foundation och concealer och matta ner, dock tänkte jag inte riktigt och tog inte med någon puderborste haha! Menmen, det finns ju faktiskt en puderpuff i den här, så det fick funka.
 
Rouge (från tidning): tog mitt minsta rouge för att det skulle bli smidigt, och det blev detta. Det är fint, men tyvärr är det väldigt dåligt pigmenterat.
 
Viva la Diva 3 In One Concealer: min nya concealer tog jag med mig, har börjat tycka om den här riktigt mycket! Min concealer från E.l.f. har tyvärr fått stå orörd sen den här flyttade in.
 
Ögon:
MAC Stroke Of Midnight Eyes Warm: superbra palett att ta med sig; här har jag mina ögonbrynsskuggor, min favvo-highlighter och fina färger att skugga in ögonen med. Det gjorde det jättesmidigt, behövde ju bara ta med mig en palett!
 
Svart kajal (från tidning): tog med denna för att kunna tightlinea min övre fransrad. Älskar att göra det, fransarna ser så mycket fylligare ut!
 
Isadora Inliner Kajal Blonde: en favvo-produkt som jag använder i princip varje dag, så det var självklart att den skulle med! Att lägga den här på nedre vattenlinjen gör att man ser sjukt mycket piggare och fräschare ut.
 
Maxfactor Masterpiece Max Mascara: tyckte min lilla provförpackning på den här mascaran kändes enkel att ta med. Dessutom är den väldigt bra, men nu börjar den ta slut.
 
Penslar:
Platt från Yves Rocher: pensel att packa på skugga över hela locket med. Använde denna till den guldiga färgen i MAC-paletten!
 
Kicks Professional Blending Brush: sotade ut den mörkbruna skuggan i globlinjen med denna. Tyvärr är den lite sticksig, men annars är den bra.
 
Lindex Foundation Brush: vanlig, platt pensel att applicera foundation med.
 
Rougeborste från ett kit: en väldigt mjuk och bra rougeborste som jag använde till det tyvärr rätt så opigmenterade rouget.
 
Mascaraborste från Isadora: hade sist men inte minst med mig en tvättad mascaraborste som jag använder till att borsta igenom brynen med. Funkar riktigt bra faktiskt!

Lancôme Rose Lyre

Lancôme Rouge À Lèvres Satin 06 Rose Lyre
 
 
Här har ni swatches på hur läppstiftet jag fick från Erika ser ut. Det är ganska illrosa men ändå så att man kan bära det. Jag har ett läppstift från Maybelline som verkligen är ill-illrosa som jag tycker är svårt att använda, men det här går lite mer åt det mörka hållet. Dessutom är det liksom lite murrigare och inte fullt så klart, om ni förstår vad jag menar?
 
Trots det har jag inte använt det ordentligt än, är fortfarande lite obekväm med starkare färger på läpparna. Måste försöka vänja bort det! I alla fall kan jag tänka mig att denna färg är snygg till en enklare brun sotning, eller till en mer bold eyeliner. :)
 
(Och ja, färgen är lite mer varm än vad den ser ut att vara på understa bilden. Jag var bara tvungen att ljusa upp den en del.)
 
 

OPI Brazil Collection 2014

Jag är övertygad om att ni har sett OPI:s vår/sommarkollektion Brazil redan? Men om ni inte har gjort det så har ni alla lack här ovan! Själv tycker jag att den övre raden känns väldigt höstig, medan den undre är supersomrig. Lite roligt att de inte bara kör på de illiga färgerna, men samtidigt känns det lite konstigt med så murriga lack i en sommarkollektion. Jaja, färgerna är ändå fina, fast jag har inte spanat in nåt särskilt lack som jag känner att jag måste ha. Än i alla fall. ;)
 
Det roligaste med kollektionen tycker jag är namnen på lacken, haha! Mina favoritnamn är Taupe-less Beach, AmazON...AmazOFF, Where Did Suzi's Man-go? och Toucan Do It If You Try. Tycker de gör så roliga namn som verkligen har med Brasilien-temat att göra! Och är det nån mer som har tänkt på att OPI ofta har namn som handlar om Suzi? De verkar ha nåt dille på det där, haha. ;)
 
Har ni spanat in nåt lack från kollektionen?
 

Basiron AC Wash 5%

Basiron AC Wash 5%, 149 kr

Jag tror inte jag nämnde den här produkten tidigare när jag använde den, vilket var dumt eftersom jag gillar den! Det är en gel man stryker på stora områden där man har akne, till exempel rygg och bröst. Man applicerar den dagligen på rengjord hy och lämnar den på i 1-5 minuter.
 
Jag använde den under en period för några månader sedan när jag hade lite finnar på ryggen, men slutade sen eftersom resultatet blivit så bra. Dock kom finnarna långsamt tillbaka igen, så nu har vi köpt en ny flaska! Jag längtar tills jag ser effekten, för sist hjälpte den verkligen mycket. Kan tipsa om att skaffa denna om du har lindrig akne över större områden, finns på apotek!
 
 

Recension: L'Occitane Shea Butter Hand Cream

L'Occitane Shea Butter Hand Cream Dry Skin, 75 kr/ 30ml eller 225 kr/ 150 ml

Såhär beskriver eleven.se produkten:

L'Occitane Shea Butter Hand Cream gör dina händer härligt mjuka och återfuktade. Denna handkräm innehåller honung och kokosolja som tillsammans med mandelextrakt och rent sheasmör tar bort det torra, narriga och lämnar händerna underbart lena.

Efter att du smörjt in händerna absorberas krämen snabbt in i huden, utan att lämna efter spår av olja eller fett, och du kan njuta av underbara händer, fantastisk doftande av jasmin.


Jag kan ju säga att jag inte riktigt håller med om allt som står, för det första doften. "En fantastisk doft av jasmin", eeh? Njaa, skulle nog inte beskriva den som fantastisk, den luktar mer som en gammal tants "lukta-gott-medel" på toan. Inte så mysigt alltså. Jag har vant mig lite vid doften, men ärligt talat, en god doft är ganska viktig vad gäller handkräm tycker jag och här floppade den alltså redan på den punkten.

 

Det som är allra viktigast är ju förstås vad krämen gör, men inte heller här tycker jag om den särskilt mycket. När jag först började använda den hade jag precis använt mitt superbraiga Hand Butter från TBS, och tyvärr missat att smörja in händerna en enda kväll. Mina händer blev supertorra och det var den kvällen jag använde denna för första gången. Tyvärr gjorde den inget för mina händer, de var torra i flera dagar. Efter ett tag blev de dock bättre, men jag misstänker att det beror på att jag lånade mammas kräm en dag. Denna gjorde helt enkelt inget bra jobb, utan den mjukgjorde lite för stunden men inget långvarigt resultat. 

 

Efter att händerna blev bra igen har den här handkrämen dock funkat, men den är inget att ha när man ska reparera redan skadade och torra händer. Så att "det tar bort det torra" stämmer verkligen inte. Det jag kan hålla med om från elevens beskrivning av den är att den sjunker in snabbt. Den lämnar ingen hinna eller så, men tyvärr är det inget som gör att produkten höjs i mina ögon. Återfuktning är det viktigaste, oavsett om det lämnas en hinna eller inte! 

 

En sista sak jag ska säga: för att få i alla fall lite återfuktning av produkten krävs väldigt mycket kräm, vilket gör att den tar slut ganska snabbt. Skulle absolut inte lägga ner så mycket pengar (225 kr för fullstorlek) på att köpa den igen. Inget som kommer hittas hos mig igen!

 

 1 av 5 poäng - ingen bra återfuktare, men den gör mig i alla fall inte torrare.

Mascaravinst: Isadora Big Bold!

Isadora Big Bold Mascara Super Volumizing

För ett tag sen berättade jag ju lite snabbt om att jag hade vunnit en sak, och det jag vann var en mascara! Jag vann den i Molkans mascararegn-vecka, och det var jättelänge sen jag hade en mascara från Isadora så det ska bli kul att se vad jag tycker. Så här står det på Kicks hemsida:
 
Den perfekta kombinationen av borste och mascara!

Big Bold Mascara har en cremig, fyllig konsistens som ger supervolym direkt.
Innehåller intensivt djupsvarta pigment.
 
STOR borste med patenterad skärning:

En fiberborste med special-blandning av långa och korta strån – två borstar i en!
Korta strån: För snabb och intensiv applikation.
Långa strån: Separation och definition.
Mascaraskåror: Depå för hög upptagningsförmåga och jämn fördelning på ögonfransarna.

• Cremig, fyllig konsistens
• Ger supervolym direkt
• Intensivt djupsvarta pigment
• Sitter säkert och smetar inte


 

Jag har provat den några gånger, men väntar med att säga vad jag tycker tills jag fått en bättre uppfattning om den. Ska bli superkul att se om den lever upp till vad den lovar, och tack så mycket Malin för vinsten!

Gelenaglar!

 
För cirka några dagar sen kom jag på idén att göra gelenaglar! Alltså inte bara såna jag kan göra hemma, utan såna med förlängning också, proffsigt gjorda! Jag ska boka en tid till sportlovet och det jag tänker mig är en klassisk fransk manikyr, kanske med några silverdetaljer på några naglar. Jag vill inte att de ska vara överdrivet långa, men de ska ju ändå synas! Själv tycker jag det är snyggast med fyrkantiga naglar fast att de ändå är lite rundade, inte spetsiga. 
 
Den översta bilden till vänster är mitt ideal, haha. Alltså den bild jag hittat som är mest lik det jag är ute efter. Fatta vad snygg man måste känna sig hela tiden, även om man inte fixar sig så mycket i övrigt! Och tänk alla småsaker; som när man kollar runt på mobilen, rufsar till håret, pekar på saker.... ååhh!! Haha, jag är helt obsessed med tanken på att fixa mina naglar, ni kommer absolut få se bilder när jag har gjort dom! :D
 
 

Dålig uppdatering

Hej på er!
 
Jag tänkte först be om ursäkt för den dåliga uppdateringen den senaste tiden, och också säga att den tyvärr inte kommer bli bättre den här veckan. Jag har mycket i skolan just nu och jag satsar ju på det först och främst. Det är jättekul att ni fortsätter att kolla in ändå, det blir jag jätteglad av! Men jag blir så stressad av att veta att jag inte bloggat på flera dagar och ändå inte har tid med det, så jag ville bara att ni skulle veta. Dock har jag sportlov vecka 8 så då kommer jag komma igång bättre med bloggen igen, det är bara det att jag vill göra det mesta av plugget den här veckan så jag är klar och kan ta det lugnt på lovet.
 
Hoppas ni förstår, och jag kommer komma igång ordentligt med bloggen igen snart! :)

Nya basprodukter

Viva La Diva 3 in 1 Concealer 80 kr, Maybelline Fit Me Powder 129 kr

Igår köpte jag faktiskt inte bara grejerna från Make Up Store, utan det jag egentligen skulle fixa var lite nödvändiga grejer. Min concealer från E.l.f. är snart slut så tänkte prova Viva La Divas denna gång. Jag har hört mycket bra om den och att den ska vara en dupe till MUS's kända Cover All Mix. Denna är ju typ 150 kr billigare också, så är den bra är det verkligen win-win!
 
Puder letade jag egentligen efter ett annat, Rimmel Stay Matte, men det fanns tyvärr inte i min färg. Så det fick bli ett annat jag varit lite sugen på att prova nån gång istället, Maybelline Fit Me Powder
 
Ska bli jättespännande att se hur de funkar, kommer skriva mer om dom när jag vet!

Minishopping på Make Up Store

Idag var jag inne en snabbis på Make Up Store eftersom jag hade 20% rabatt på ett helt köp där! Jag har varit ganska intresserad av att prova deras cake eyeliner som Linda Hallberg använder, så jag var bara tvungen att skaffa mig den nu när jag hade rabatt och allt. Förlåt för säämst bild, men man kan ju inte göra så mycket åt det dåliga ljuset eller hur? Jag ska visa produkterna närmare nån dag när jag har tillfälle till bra ljus.
 
Så jag köpte i alla fall eyelinern, men även pensel nr. 102 som Linda också använder. Gissa vem jag inspireras av haha!? Nu hoppas jag kunna få till den där riktigt spetsiga, snygga vingen, och om jag får det ska jag självklart fota! Kommer som sagt visa dom närmare snart, med priser osv, och tänkte också snart visa er en vinst jag fick hem häromdagen! :)
 
 

Månadens Tomma: Januari

Nu har januari slutat, och jag tänkte visa vilka produkter jag har tagit slut på den här gången. Ganska många faktiskt! Nu när jag inte har köpt något på länge så minskar faktiskt antalet produkter hos mig. Har redan nu några fler grejer som nästan är slut, men de kommer i nästa Månadens Tomma.
 
Kropp:
1. I love... Strawberries & Milkshake Shower Gel 

Jag har gjort slut på tre stycken shower gels denna månad, och I love... Strawberries & Milkshake är väldigt prisvärd. Den kostar ca 60-70 kr för 500 ml, så den räcker riktigt länge också. Det finns inte så mycket att säga om shower gels, jag tyckte den här gjorde rent bra och i början gillade jag lukten väldigt mycket. Dock tröttnar man lätt på den här sötsliskiga doften, så om jag ska köpa nåt mer från märket så kommer det bli i en annan doft.
 
2. Yves Rocher Organic Raspberry Shower Gel

Älskar den här shower gelen! Den luktar såå gott, sött hallon utan att bli för sliskigt! Den har liksom en lite syrligare doft som jag älskar. Det enda dåliga är att man måste hälla upp den eftersom den har skruvlock.
 
3. Lush Happy Hippy Shower Gel

Den här älskar jag också! Superfräsch doft av citrus. Den har en lite speciell konsistens, lite tjockare än en vanlig shower gel. På nåt sätt tycker jag att den försvinner lite väl fort på huden (?) men det kan vara något jag inbillar mig. Den är i alla fall väldigt fräsch, så kan absolut tänka mig att köpa om den!
 
Hår/händer/Naglar:
1. L'Oréal Elvital Conditioning Leave-in Spray

Det första balsamsprayet jag provade så jag har inte mycket att jämföra med, men den har en god doft och reder ut håret bra. Jag tycker inte det är supernödvändigt med leave-in spray, men ska jag köpa en ny kan jag tänka mig den här.
 
2. The Body Shop Sweet Lemon Hand Cleanse Gel

Jättefräsch handrengöring som jag använde innan jag sminkade mig, för att inte få bakterier i ansiktet. Alkoholen avdunstar snabbt in i huden så man blir torr fort, och lukten stannar kvar ett tag på händerna. Jag kan självklart tänka mig att köpa om den här, eftersom jag redan har gjort det haha! Köpte i Pink Grapefruit denna gång, tröttnade faktiskt lite på citrondoften.
 
3. Ginatricot Beauty Nail Polish Remover

Usch, den sämsta nagellacksremovern jag har testat! För det första är hålet så stort att man typ häller ut halva innehållet vid första användningen. Och sen när man väl använder den så tar den bort litelitegrann av nagellacket, resten lämnas kvar. Ska man ha en chans att få bort ett litet lager till får man hälla på en halvliter till. Ett tips: köp inte den här, även fast den är billig!
 
4. L'Occitane Cooling Hand Cream Gel

En ganska onödig handkräm faktiskt, som tur var fick jag den gratis. Den luktar citrus, väldigt fräscht, men känns mer som en handrengöring. Vad jag känner så återfuktar den inget, utan den bara sjunker in i huden och lämnar en citrusdoft. Inget jag kommer köpa igen.
 
Ansikte:
1. Elizabeth Arden Visible Difference Optimizing Skin Serum

Detta serum har jag inte sett nån effekt av eftersom jag testade det under så kort tid, men jag har ett eget inlägg om det häär. Det hade i alla fall konsistens mer som en kräm, och återfuktade ansiktet bra.
 
2. Vichy Liftactiv Serum 10

Det här är ju också bara ett litet prov, men ville skriva om det ändå eftersom jag gillade det väldigt mycket! Det har en gel-konsistens och återfuktar riktigt bra, bättre än Elizabeth Arden-serumet. Älskade den babylena huden jag fick!
 
3. Neostrata Spot Treatment Gel

Det här är en gel man lägger på enskilda finnar för att få bort dom, och jag tycker den funkade bra. Dock är Neostrata väldigt dyrt, så jag vet inte om jag tycker den var så bra att jag kommer köpa om den.

Slut på köpförbud!

 
Nu är det den 1:a februari, och mitt köpförbud är äntligen slut! :D
 
Egentligen har det inte varit jättesvårt att hålla sig eftersom jag faktiskt inte köper allt jag ser, och så fick jag ju en del till julen också. Men det var lite jobbigt att vänta på att beställa Urban Decay Naked 2 som jag ska göra snart, och även att köpa en del andra "nödvändiga" godbitar, typ de på bilden. 
 
Jag ska iväg och köpa några av de här grejerna ganska snart eftersom de faktiskt är behövliga, och så ska jag njuutaa av att inte ha något som säger att jag inte får shoppa. Det var faktiskt lite svårt att hålla sig vid några tillfällen (och ja, jag köpte en handkräm men det gills inte!) men nu känns det bra att inte ha köpt något skönhetsrelaterat på 4 månader, då kan jag verkligen unna mig något nu! :)

RSS 2.0