Recension: The Body Shop Cranberry Joy Hand Cream

När julen var över köpte jag The Body Shops Cranberry Joy-handkräm, vilket kanske var lite efter men äsch! Ärligt talat tycker jag inte den luktar jättejuligt, men den luktar sååå gott! Det kan vi börja med: doften är fräsch, mysig och liksom lite syrlig tycker jag. Jag tror dock att det är en sån där doft man antingen hatar eller älskar, men jag älskar den! När man ska sova är den perfekt att snuffsa lite på, så blir man lugn och kan somna gott.
 
Själva krämen är precis som alla andra handkämer jag testat från TBS, riktigt bra och återfuktande. Inte något halvdåligt som återfuktar för stunden, utan de går verkligen in lite mer på djupet. Händerna blir mjuka och lena utan att bli för kladdga, och krämen sjunker in fort.
 
Eftersom den här bara fanns över julen (men förhoppningsvis kommer den igen nästa jul!) kan jag ju inte köpa om den direkt, men jag skulle nog ändå velat prova något annat efteråt eftersom jag älskar att prova nytt. Men trots det kan jag definitivt tänka mig att köpa om den här, och kommer kanske göra det nästa jul. Jag har inget att klaga på! Full pott! :)
 
5 av 5 poäng, bra återfuktande kräm som doftar himmelskt!
 

Elf Aknebehandling + pensel

Jag tänkte att jag skulle visa er närmare vad som fanns i min Elf-beställning, och jag börjar med de två grejerna som är lite "övrigt", haha. Resten tänkte jag faktiskt att jag skulle visa upp i enskilda inlägg eftersom jag tycker det är så fina grejer som jag är väldigt exalterad över!
 
Det första är penseln Eyeshadow Brush 1815 som egentligen inte alls var den jag hade tänkt beställa haha! Hade tänkt mig en lite bredare, fluffigare som min syster har och tyckte det såg ut som denna, men det var det alltså inte. Lite missnöjd blev jag över det, men äsch, den kostade typ 20 kr.
 
Första intrycket var väl inte sådär jättebra; den fällde flera strån när man drog lite lätt i den och kändes ganska liten och "ömtålig". Men jag provade den faktiskt igår och måste säga att den är väldigt precis, så är det det man är ute efter kan det absolut vara en helt okej borste. Kan tänka mig att den är bra till att måla under ögonen med.
 
Den här lilla saken är en Zit Eraser som jag fick i min "Spring Collection", och är en spot-treatment till akne. Alltså ska man använda den på enskilda finnar för att få dem att försvinna.
 
Den är tillverkad som en penna med skruvfunktion som får ut produkten för att den ska vara lätt att ta med sig när det krisar. Dock brukar inte jag behandla finnar när jag är iväg över dagen eller så, utan det gör jag morgon och kväll, men jag förstår hur de tänker och förpackningen är smart. Vet inte om jag kommer kunna använda den nu när jag håller mig till Neostrata-produkter, men om jag provar den kommer jag berätta vad jag tycker om den!
 
Resten av Elf-produkterna tänkte jag som sagt visa i egna inlägg, då blir det inte så långa inlägg och dessutom tycker jag de är värda lite egen uppmärksamhet, så bered er på många swatches! ;)
 
 

Elf-beställning!

Yay! Min Elf-beställning kom i torsdag redan, fast det bara hade gått 5 dagar! (Och ja, inlägget kommer lite senare, men det är för att jag vill sprida ut inläggen så mycket som möjligt.) Egentligen ska frakten ta 7-14 dagar men det gick alltså mycket fortare! :D Jag beställde vid erbjudandet fri frakt + en gratis "Spring Collection" med, jättebra erbjudande men nu såg jag att de har 40% rabatt + gratis Spring Collection... precis när jag beställt. Men jaja, jag fick ju fri frakt i alla fall, och det är ju inte särskilt dyrt. :)
 
Jag visar bara grejerna översiktlgit nu, så får ni se dem närmare i andra inlägg senare. Det här är produkterna jag beställde, kostade totalt 22,25£, alltså ungefär 220 kr. 
 
  • Matte Lip Color Tea Rose, 3,95£
  • Long-lasting Lustrous Eyeshadow Gala, 3,95£
  • Baked Eyeshadow Burnt Plum, 3,95£
  • HD Blush Headliner, 4,50£
  • Blush Mellow Mauve, 3,95£
  • Eyeshadow Brush 1815, 1,95£
Det jag fick i min Spring Collection var detta, 5 fina produkter som jag är väldigt nöjd med än så länge! Tycker det var riktigt roliga grejer att få med, särskilt Cream Blushen! 
  • Zit Eraser, 3,95£
  • Cream Blush Vixen, 6,50£
  • Primer Eyeshadow Sexy Silver, 2,50£
  • Mineral Lip Gloss Sorority Girl, 5£
  • Mineral Eyeshadow Sweet, 3£
 
 

Nytt bassmink...

...som egentligen är begagnat, haha! Jag fick det här av syrran (hon är rätt bra ändå!) för att hon inte använde det längre. Garnier Miracle Skin Perfector BB Cream tyckte hon blev för fet och glansig, och Maybelline Dream Fresh BB Cream hade hon en massa av. Superkul för mig, som får tillfälle att prova fler produkter! 
 
Den från Maybelline har jag haft tidigare, men det var så länge sen att jag knappt kommer ihåg vad jag tyckte. Dock har jag för mig att den var bra, men det lär jag ju få se när jag börjar använda den igen. Nu är den alldeles för mörk för mig (färgen medium) så den får vänta till sommaren. 
 
BB Creamen från Garnier är däremot perfekt i färgen just nu, så den har jag använt en hel del den sista tiden. Jag upplever inte att jag blir så farlgit glansig av den, men jag kan hålla med om att den är på gränsen till för fet. 
 
Jag tänkte att jag skulle använda Garnier BB Creamen ett tag till innan jag gör en recension på den, och den från Maybelline får helt enkelt vänta till i sommar. 
 

L'Oréal Nude Magique Blur Cream

L'Oréal New Nude Magique Blur Cream, 169 kr

Förra veckan tittade jag in på bloggen "Imakeyousmile" och såg i det här inlägget att tjejen bakom bloggen hade testat den och tyckte mycket om den. (Klicka er vidare på länken hon har gjort så kan ni se ännu fler före och efter-bilder!) På de bilderna såg det i alla fall ut som att den här primern gav ett i princip perfekt resultat, så jag ville verkligen prova! Jag gick och köpte den på Kicks där den nu bara kostar 139 kr istället för 169 kr. Dessutom hade jag en 25 kr-check så det blev ganska billigt för mig!
 
Än så länge har jag använt den ett par gånger och tycker att den är bra. Kanske inte ett sånt mirakel som det såg ut på bilderna, men en bra primer. Jag ska fortsätta använda den och försöka skriva någon typ av recension/review lite senare, så jag inte säger för mycket innan jag egentligen vet! :)

NOTD: OPI A Definite Moust-Have

Jag har visat det här lacket tidigare, men nu har jag målat det på mina gelenaglar! De har suttit på i snart 5 veckor, och hon som gjorde dem sa att de skulle hålla i ca 3-4 veckor! Riktigt bra att de fortfarande sitter, men eftersom mina egna naglar börjat växa en del så blev det som en kant under med min egen "nagelrand". Vilket kanske inte var så snyggt.
 
Så jag bestämde mig för att måla över dem med mitt fina OPI-lack! Och jag vet att det blev en liten vit kant längst ut, men jag tycker det blev riktigt snyggt! Nu syns inte mina riktiga naglar under utan det ser mer äkta ut; som att jag har äkta, snygga naglar haha! Vi får se om nageltippen kanske aldrig går av, och att jag får fila ner dem tills de försvinner istället, hehe. ;)

Urban Decay Naked 2 Swatches!

Minns ni fortfarande att jag äntligen har köpt en Naked 2-palett? Det var länge sedan jag fick hem den, men jag har inte haft tid eller motivation att göra swatches. Idag hade jag dock det, så nu kommer de äntligen!
 
Foxy, Half Baked, Bootycall och Chopper.

Tror jag kan alla namn utantill, haha! ;) Det här är i alla fall de fyra första färgerna, mer åt det ljusa neutrala hållet. Foxy tycker jag är perfekt att ha som utjämnare över hela ögonlocket och under brynet, Half Baked är riktigt fin men jag använder inte guld så ofta av någon anledning, får börja göra det!
 
Bootycall gillar jag också, den är super som highlight i inre ögonvrån eller att ha över hela locket, och Chopper har jag inte använt så mycket än, men det ska det bli ändring på!
 
Tease, Snakebite, Suspect och Pistol.

Tease har blivit en riktig favorit! Den är såå fin och enkel att ha i globlinjen till vardags, det går fort och blir snyggt! Eftersom den är matt så blir det heller aldrig för mycket. Snakebite funkar också bra i globlinjen, och eftersom den är skimrig kan den passa bättre till lite festligare tillfällen (men även till vardags så klart). 
 
Suspect är sjukt krämig upptäckte jag nu när jag gjorde swatches, den känns typ som kräm! Den är riktigt fin att ha över hela locket, tillsammans med Snakebite. Sista färgen här är Pistol, och jag måste verkligen bli bättre på att använda grå skuggor, man fastnar lätt i de bruna tonerna. Den är i alla fall också fin (alla är det!) och metalliskt skimrig.
 
Verve, YDK, Busted och Blackout.

Verve är precis som Bootycall väldigt fin som highlight och över hela locket, väldigt fin färg med mer skimmer och metallisk finish till sig än Bootycall. YDK måste jag nog säga är min favorit ur hela paletten, även fast det inte är den jag använder mest. Den är otroligt fin! Färgen är svår att bestämma och få fram på bild, men den är liksom lite lila-brun-grå nästan, älskar den! 
 
Busted är riktigt läcker tillsammans med YDK, mums på den kombon! Och Blackout, herregud vad pigmenterad denna matta svarta skugga är! Riktigt, riktigt bra skugga som även kan användas som eyeliner.
 
Jag känner att jag bara har hyllat alla färger, men jag kan inte göra nåt annat! De är bra pigmenterade och verkligen superfina! Jag är så nöjd med den här paletten, färgerna är naturliga och passar till vardags, och jag är ganska säker på att jag nån gång kommer införskaffa 3:an också! ;)
 
 

Veckans Parfym: Yves Rocher Flowerparty

Nu när jag har använt min parfym från Tiara i två veckor tänkte jag att det kunde vara kul att använda en annan. Så den här veckan har jag bestämt mig för att använda min Yves Rocher Flowerparty, inte för att jag vill ta slut på den men för att den luktar så blommigt och vårfräscht. På sommaren vill jag ofta ha något lättare, som en body mist, och detta är ingen doft jag använder på vintern så jag kände att jag måste passa på nu när den passar årstiden! 
 
Tyvärr är det här Limited Edition, så den finns inte att köpa längre. :( Men det finns säkert liknande där ute!

Beställt från e.l.f.!

Jag brukar inte tipsa om erbjudanden och sådär, men idag tänkte jag faktiskt göra det eftersom jag hittade ett riktigt bra! Jag har nämligen själv precis beställt några grejer från E.l.f. eftersom de har gratis frakt plus en vårpresent just nu. Frakten kostar annars 43 kr, så bara där har jag sparat lite pengar.
 
Om man handlar för över 20£ får man en "Spring Collection" värd 20£, vilket är 211 kr. Jag tänkte ändå beställa några saker så jag passade på nu! Oftast tänker jag att det är bättre att beställa när det är rea, så får man det man verkligen vill ha för ett billigare pris, men det är ju lite spännande att få en överraskning såhär också eller hur? ;) Och eftersom jag bara beställde för typ 22£ så får jag ju nästan dubbelt så mycket som jag betalar för, perfekt!
 
Erbjudandet gäller till den 24 mars kl 11.30 och här är en länk till vårpresenten.
 

Dagens look: Fly far, far away with your wings

Glömde ju visa er en look jag bar förra veckan! Här är den i alla fall, och jag körde på brunt i globlinjen och en eyelinervinge på det. Nu kommer jag inte ihåg exakt vad jag använde men jag vet att det var Foxy, Bootycall och Tease från Urban Decay Naked Palette 2 och min L'Oréal Super Liner Gel Intensa Eyeliner i alla fall. Blev rätt nöjd, vingen blev fin ganska fort! ;)

Dagens look: Green Eye

Idag började jag halv 1, så jag hade mycket tid till sminket! :D Jag kände mig lite dum för att jag faktiskt aldrig har använt min mörkgröna TheBalm-skugga Jealous Jordana på riktigt, så bestämde mig för att köra på den tillsammans med lite bruna toner för att göra det lite mjukare. Förlåt för att bilderna inte är de bästa, men när jag väl är klar med sminket är det oftast dags att åka direkt egentligen haha!
 
Jag har använt:
 
Ansikte:

L'Oréal Nude Magique Blur Cream
Viva la Diva 3 in One Concealer
Exuviance Skin Caring Foundation
Maybelline Fit Me Pressed Powder
Wet n Wild Blusher Pearlescent Pink
 
Ögon:

Wet n Wild Cover All Stick (som primer)
TheBalm Mary-Lou Manizer
TheBalm Jealous Jordana
Maybelline Diamond Glow Coral Drama Palette (den mörkbruna)
Urban Decay Foxy (på brynbenet)
Svart kajal från tidning
Isadora Big Bold Mascara
The Body Shop Super Volume Mascara
 
Läppar:

Isadora Moisturizing Lip Gloss Pink Diamond
 
 
 

Manikyr!

Inte de bästa bilderna, menmen...!

Jag berättade för ett tag sedan att jag ville skaffa gelenaglar eftersom jag tycker det är såå snyggt, och det har jag nu gjort! (Vi behöver inte låtsas om att det var några veckor sen, har inte haft tid att blogga! ;)) Jag är superdupernöjd med resultatet och trivs verkligen i sådana här långa naglar! Vi gjorde dom inte överdrivet långa, och jag inser nu att det är bra för mina egna växer ju fortfarande. ;) 
 
På salongen där jag gjorde dom kostade det bara 350 kr vilket är ett väldigt bra pris, då det annars lätt kan stiga över 500 kr. Jag har hört att kvaliteten ska vara sämre om det är så billigt, men jag tycker mina naglar ser snygga ut och dessutom har de suttit på jättebra! Jag har haft dom i lite mer än tre veckor nu och alla sitter på. Dock ser ni kanske att min egen nagelkant börjar synas under den vita tippen, men det är ju inget man kan göra åt. Kanske att jag målar hela nageln i en färg nästa gång. 
 
Kan absolut rekommendera att åka och fixa naglarna, man känner sig fab även i mjukisbyxor haha! Nej men det är verkligen riktigt snyggt, och jag älskar känslan av att ha långa naglar. :)

Benefit The POREfessional

Benefit The POREfessional Primer, ca 220 kr
 
Jag måste säga att jag tyvärr är besviken på den superhajpade primern The POREfessional från Benefit. Jag fick ett litet prov i en Glossybox som jag nu har testat några gånger, och det har räckt ganska länge faktiskt så det är bra. Jag hade väldigt höga förväntningar på den eftersom den är så omtalad och dyr, men jag tycker inte den gör så mycket på min hud. När jag applicerar den märker jag ingen direkt synlig ihopdragande effekt av porerna eller någon utslätning, och jag tycker heller inte den lämnar någon jättemjuk yta. Båda dessa saker gör min primer från Garnier som är betydligt billigare.
 
Hållbarheten av sminket tycker jag känns som med vilken annan primer som helst; jag blir lite glansig framemot eftermiddagen trots allt. Det känns som att jag lika gärna kan köpa en billigare primer som faktiskt ger bättre resultat, så lite besviken är jag allt och jag skulle inte betala över 200 kr för den här.
 

Neostrata igen!

Som ni kanske minns så använde jag ansiktsprodukter från Neostrata för några månader sedan. Sen slutade jag med det och tänkte att effekten jag fått av produkterna kanske kunde hålla i sig, så jag började sminka mig med annat smink än min särskilda Exuviance-foundation som varit den enda jag tidigare fick använda, och använde andra ansiktsprodukter. Och visst, min hy höll sig fin ett tag, men sen märkte jag hur det började gå tillbaks till gamla negativa banor igen.
 
Därför bestämde jag mig för ett tag sedan för att inhandla produkterna igen för att få tillbaka min fina hy, och nu har jag använt dom ett tag igen. Denna gång använder jag dock andra sminkprodukter i ansiktet ändå, och jag tycker ändå att huden börjar bli finare igen. Känns jättebra när man ibland faktiskt kan ha en lite lättare bas utan att få panik. Jag är jättenöjd med Neostrata och hoppas snart kunna se samma superfina resultat som jag gjorde sist.

Veckans Parfym: Tiara

Tänkte starta en ny kategori som heter "Veckans Parfym" och den kommer gå ut på att jag använder en särskild parfym en viss tid (oftast en vecka). Jag gör det här för att verkligen få användning för alla mina 17, eller vad det är, parfymer. Det kan också vara body mists såklart. Så det blir praktiskt för mig, och förhoppningsvis roligt även för er att få se mina dofter lite mer! Kommer inte köra varje vecka, bara när jag känner för att använda en viss doft ett tag eller så. En liten rolig grej helt enkelt.
 
Eftersom jag har varit sjuk så började min vecka igår, och då använde jag min Tiara-parfym. Det tänkte jag fortsätta med, och därför är denna veckans parfym! Eftersom jag faktiskt har använt upp en del av den här tänkte jag använda den även nästa vecka för att ta slut lite mer på den. Den luktar väldigt sött och fräscht, så tycker det blir perfekt nu när våren äntligen verkar ha kommit! Så nu får jag alltså inte använda nån annan doft under denna och nästa vecka, wish me luck! ;)

Äntligen!!! :D

Ååh!! Äntligen har min Urban Decay Naked Palette 2 kommit! :D Jag lackade ur totalt när den kom för någon vecka sen, och min stackars kompis Stina fick bevittna allt skrikande, haha! Jag har velat ha den här hypade paletten så sjukt länge, blev riktigt chockad när jag kom fram till att jag suktat efter den i typ 7 månader! :O Men så för några veckor sen tog jag äntligen tag i det och beställde den, och försökte att inte få dåligt samvete för att jag köper en så dyr grej, (vilket jag lätt kan få). 
 
Men, när den kom försvann allt påhittat dåligt samvete, jag menar, den är såå fin! Här är själva paletten och ni ser ju! Tänkte inte visa er swatches idag (måste få till bra bilder först) men det kommer! Har självklart redan använt den mycket och älskar den. <3 Det värsta är att jag nu har blivit extremt sugen på att skaffa även 3:an, antar att det ligger nåt i det där om att köper man en, bara måste man ha flera haha! ;)
 

Ett riktigt kap!

Gjorde ett riktigt kap häromveckan! När man har 1000 poäng hos The Body Shop (alltså handlat för 1000 kr) så får man en check på 100 kr, vilket jag hade fått! Och nej, jag tror inte jag har handlat för så mycket faktiskt, har för mig att jag fick några hundra poäng som "starterbjudande" när jag blev medlem.
 
I alla fall så hade jag min check på 100 kr och funderade på vad jag helst ville ha. Kom fram till att deras Mango Body Mist luktar såå gott och bestämde mig för den. Det bästa var att den normalt kostar 125 kr, och med min check behövde jag alltså bara betala 25 kr! Ett riktigt kap! Tycker misten luktar otroligt gott, somrigt och fräscht, och TBS's body mists håller faktiskt väldigt bra för att vara just mists. Har redan använt den mycket, och kan tänka mig att den kommer bli en storfavorit i sommar!

E.l.f. Beauty-On-The-Go-Palette!

Hej och förlåt för riktigt usel uppdatering igen! Jag har haft mycket i skolan veckorna efter lovet, och även legat i magsjuka ett antal gånger de senaste veckorna. Nu ska jag i alla fall försöka ta mig samman med bloggen igen, och idag tänkte jag visa en fin palett från E.l.f. som jag fick av min syssling när hon var här!
Paletten heter Beauty-On-The-Go-Palette och kommer i två delar; en som är fodralet och en del med själva sminket, som man stoppar i förpackningen. Man kan köpa flera olika "lösdelar" med olika skuggor i beroende på vad man vill ha för färger. Dock hittade inte jag nånstans vad just min färgkombination hette, så jag vet inte om de har några namn. I alla fall har den väldigt neutrala och fina färger som känns lagom till vardags.
Man får med en bronzer som är ljusbrun och mer åt det matta hållet, vilket jag tycker passar perfekt till contouring.
Av de två läppglansen man får med har jag än så länge bara provat ett, det till vänster. Det var väldigt neutralt och fint. Tyvärr glömmer jag ofta bort läppglans i paletter, men ska försöka komma ihåg att använda dessa!
10 ögonskuggor åt det brunaktiga hållet ingår i min palett, och jag tycker som sagt det känns som de perfekta vardagsfärgerna. Att man får några matta och några skimriga, några koppartonade och några mer taupebruna, och dessutom en perfekt highlightfärg visar på en genomtänkt blandning! Dock kommer inte färgerna fram riktigt som de ska på bilden, men jag kanske visar swatches någon gång snart. 
 
Än så länge tycker jag att det är en väldigt mångsidig och smidig palett att snabbt ta med sig någonstans, och ändå få med allt man behöver. Det var en rolig present att få, något som jag antagligen inte hade tänkt på att gå och köpa själv, så tack Moa! :)
 
Använde några av skuggorna och bronzern i inlägget häär.
 

Inköp från Dollarstore

Förra helgen var vi på Dollarstore, där de har väldigt mycket saker för riktigt bra priser. Jag vet att det kanske inte är de mest intressanta sakerna (men snart kommer jag visa nåt riktigt kul!), men tänkte jag kunde visa ändå. Måste säga att det är ganska sjukt att ett torrschampo från Batiste kostar 40 kr på Dollarstore och cirka 60-70 kr på Kicks! Passade därför på att köpa ett, i Cool & Crisp Fresh som jag har haft förut också. När det gäller deos älskar jag sprutdeos, så jag köpte en sådan att ha hemma och även en vanlig roll-on till idrotten i skolan. Denna luktar såå fräscht!
Sedan köpte jag bomullspads eftersom det alltid går åt till sminkborttagning, och två stycken handsprit. Tyckte det kunde vara smidigt att ha flera stycken, så man har både hemma (innan sminkningen) och i skolan. Handsprit är något som jag knappt använde förut, men jag kan verkligen rekommendera att börja göra det! Man blir väldigt mycket fräschare och det blir inte lika äckligt att lägga till exempel concealer med fingrarna. :)
 

RSS 2.0