Nya nagellack!

Hejhej! När syrran kom hem från Sundvall fick jag en liten present, två nagellack! Särskilt det koralliga tycker jag ser riktigt fint ut, och dessa färger kommer vara perfekta nu till våren! Båda är från H&M. Här är de på lite närmare håll:

Depend våren 2013

 
Vårens nagellack hos Depend är ljusa och färgglada, och på Depends hemsida står det så här:
 
"Vårens sprakande färger ger stora möjligheter till att kreativt uttrycka din personlighet. Trenden säger – våga mera! Möt våren med attityd. I vårens kollektion hittar Du färger i glädjens tecken. En mix av kaxiga gula och gröna nyanser, svala blå och lila, söta rosa och aprikos tillsammans med färgstarka cerise, orange och rött. Låt våren börja på Dina naglar."
 
Depend tycker också att man ska våga sig på att göra en lite annorlunda manikyr, med mycket färg. Några exempel finns högst upp till vänster på bilden.
 
Jag tycker det låter väldigt bra, och färgerna är fina. Kanske att den guldglittriga känns lite mer vinter, men den funkar säkert super på fest. De jag fastnar för mest är nog ändå nr 348, 249, 355 och 357. De känns våriga och sådär ljusa och mysiga. Den gula, nr 356, kan jag tänka mig blir kul vid påsk!
 
Hela kollektionen lanserades vecka 3.

Diskret sotning

Hej, och förlåt för jättedålig uppdatering! Hade helt enkelt inte någon inspiration, men nu är jag tillbaka och ska försöka blogga oftare. :) Igår kom jag på att jag hade några fina ögonskuggor från tidningen SOLO som jag hade sparat. Jag hade alltså tänkt att jag skulle spara dem tills mina andra var slut (vilket inte kommer hända, eftersom de är typ 100 st). Så jag bestämde mig för att prova dem! Och det vart jättesnyggt! (Dock var de lite ljusa kanske.) Nu syns det inte så tydligt på bilderna, men de ger ögat ett djup. Jag gillar att det bruna gör det diskret, så man kan använda det till vardags. Det enda man behöver är en ljus och en lite mörkare skugga (+kajal och mascara såklart). Mina skuggor ser ut så här i burkarna:
 
 
Såhär gör du:
 
1. Grunda gärna med en ögonskuggeprimer om du har någon. Annars kan du, precis som jag, ta lite concealer på ögonlocket.
 
2. Använd en pensel och lägg den ljusa skuggan över hela ögonlocket (och upp till ögonbrynet om du vill).
 
3. Ta den mörkare skuggan och lägg den på yttre halvan av ögonlocket, och sota inåt. Sota in den i globlinjen också (vecket där ögat "slutar"). Glöm inte att sota ihop den ljusa skuggan med den mörka, så det inte blir några kanter!
 
4. Lägg sedan lite av den mörka skuggan under ögat.
 
5. Dags för kajalen! Jag tog en brun kajal, eftersom jag ville ha det så naturligt som möjligt. Om du vill ha en lite starkare sminkning kan du ta en svart. Måla längs hela fransraden, och lite under ögat.
 
6. Till sist sick-sackar du mascaran från rötterna. Klart!

Aaaaarrrhhh!!!

Typ så låter jag just nu, för min hud är helt i uppror!! Jag använde i och för sig lite för mycket finnkräm (använd ALDRIG punktmarkeringskrämer utanför de värsta finnarna!), och nu hämnas min hud genom att klia något enormt och bli röd. Mina ögon har också svullnat. Usch och fy, ni ser ju att min hy inte är den vackraste just nu, dessutom är jag osminkad på bilden. 
 
Nu ska jag försöka rädda mitt ansikte genom attt smörja in mig med gamla hederliga Nivea, som jag vet återfuktar bra. Om det inte har blivit bättre imorgon får jag väl ta lite olja också. Snart ska jag lägga mig, och hoppas att detta anfall också lägger sig tills imorrn!

B-vitamin

 
Jag har börjat med B-vitamin nu, och det känns jättebra! Kunde inte svälja tabletterna vi hade hemma (nej, jag kan inte svälja tabletter överhuvudtaget, hehe), så i USA köpte vi i flytande form i stället. Den har en liten pipett där man kan mäta upp hur mycket man ska ta. Sen håller man vätskan under tungan i 30 sekunder (ja, det är lite jobbigt första gången, men sedan funkar det!) innan man sväljer det.
 
B-vitamin är bra för hår, hud och naglar, och jag hoppas såklart att en del av mina finnar försvinner och att mina naglar ska sluta skiva sig. Om det fungerar riktigt bra, och jag verkligen märker resultat så säger jag självklart till!

Smink från Walmart!

Nu är jag hemma igen från min USA-resa! Det var riktigt roligt, och såklart så shoppade jag lite smink. ;D Köpte faktiskt detta på Walmart, som är en allt-i-ett-butik. Där finns det mycket budgetsmink till väldigt billiga priser, så om du har vägarna förbi USA måste du åka till Walmart! Mest nyfiken var jag på BB-cremen från Maybelline, och jag har provat den och den täcker bra. De två läppstiften från Wet n' Wild kostade bara cirka 5 kronor styck, helt sjukt billigt! (Hemma i Sverige kostar de dock 49 kr/st.)
 
Från vänster: Maybelline New York Dream Fresh BB
                      Wet n' Wild Cold Icon Blusher
                      Wet n' Wild Silk Finish Lipstick
                      Wet n' Wild Cover All Stick
                      E.l.f. Tinted Moisturizer 

Skönt fotbad

Sitter i ett superskönt fotbad just nu, med fotsalt i. ;) Jag tänkte faktiskt bli lite duktig och börja smörja in fötterna varje kväll, och ett fotbad kan ju vara en bra start! Det känns lite ovärt att smörja och smörja om fötterna ändå har en massa förhårdnader. Så nu ska jag njuta några sista minuter, och sen blir det att fila dem ordentligt.
 
Efteråt tänkte jag smörja in dem med den här fotkrämen från The Body Shop som jag fick i min kalender. :)

Recension: Nivea Essential Care

Nu kommer en liten recension av Niveas läppsyl Essential Care. Det var ett tag sen det tog slut, så jag ska bara sammanfatta litegrann vad jag tyckte om det, det jag kommer ihåg.
 
Som de flesta andra vårdande läpprodukter, så ska det här läppsylet mjuka upp läpparna och skydda dem mot uttorkning. Det innehåller bland annat de uppmjukande ingredienserna jojobaolja och sheasmör.
 
I början hade jag läppsylet mycket i min jackficka, och jag vet inte om det var därför, men efter kanske några veckor så började det mosa sig. Det liksom gick sönder när man använde det. Om man tryckte för hårt så spred det ut sig över kanterna, och hylsan blev kladdig. Jag tyckte det blev jobbigt att använda dagtid, så jag började använda det på kvällarna istället, då det ändå inte spelar någon roll om det kommer utanför läpparna.
 
Det var en bra produkt redan innan jag började använda det under natten, men nu upptäckte jag också hur vårdande det var att ha över natten. Jag vaknade upp med lena läppar på morgonen.
 
Konsistensen är ganska fet och kladdig, med det är också det som gör läpparna sådär otroligt mjuka. Jag tyckte om det här läppsylet så mycket att jag tog slut på sista lilla kladdet längst ner i hylsan, och blev nästan lite ledsen när det tog slut.
 
Som sammanfattning är Nivea Essential Care ett väldigt bra läppsyl, som gör läpparna skönt mjuka. Det enda som gör att det inte blir toppbetyg är att det mosade sig, och att jag inte riktigt kommer ihåg exakt hur det kändes eftersom jag provade det för ganska länge sen.
 
4 av 5 poäng
 
Finns att köpa i de flesta affärer. Är osäker på priset, men det ligger nog på mellan
30-40 kr.

Vilken concealer?

 
Börjar (nästan) få slut på concealer i sminkskåpen, och jag har såklart redan börjat fundera på vad jag ska köpa för någon när det tar slut. Jag har egentligen aldrig haft någon riktigt bra concealer, utan bara sådana man får med tidningar. Det känns som det börjar bli dags för någon som täcker ordentligt. Jag har funderat på tre olika:
 
Concealern från Make Up Store, Cover All Mix, funderar jag lite grann på. Dock är den ganska dyr, nästan 300 spänn. Haha, jag vet inte ens riktigt varför jag funderar på den... Den är ju en storsäljare, och det känns som att MUS's smink är bra. Kanske kan man nån gång satsa på något lite dyrare för att få något av riktigt bra kvalitet?
 
 
Viva la Divas concealer, 3 in 1 concealer, är väl ganska lik MUS's concealer egentligen, men denna till ett mycket bättre pris. Den kostar cirka 80 kr. Jag har läst att den här är lika bra som Cover All Mix, så den här kanske är mer värd att köpa?
 
 
Den tredje concealern jag tycker verkar bra är Art Deco Camouflage Cream. Denna har jag faktiskt provat några gånger. Min mamma har en sån, och de få gångerna jag har testat den har den täckt väldigt bra. Har dock inte hållit koll på hur länge den har suttit bra. Jag är inte säker på priset för denna, men den är antagligen inte jättebillig eftersom den inte går att köpa i de vanliga butikerna, utan måste handlas på vissa salonger.
 
 
Den fjärde och sista concealern som gjort mig intresserad är Wet n Wild Cover All Concealer. En av mina kompisar, Linnea, har den här och hon verkar tycka att den är bra. Den har bra färger som man kan mixa med, precis som MUS's och Viva la Divas. Jag tyckte i och för sig att den såg lite glansig ut, och mer glansig än jag redan är vill jag inte bli. Den är väldigt billig, kostar runt 50 kr tror jag, så det är nog ett bra budgetalternativ.
 
Har ni provat någon/några av dessa concealers? Vilken skulle ni i så fall tipsa mig om?

RSS 2.0